Torrent entrega els VII Premis Carta de Poblament

Els guardons tenen com a finalitat reconéixer i impulsar la labor de ciutadans i institucions a favor de la cultura, l’art, l’esport i la ciencia

Els VII Premis Carta de Poblament han guardonat a Agustín Pérez, José Martí, Francesc Boltes, Vicent Silla i Vicent Torrent

Després d’aprovar-se en Plenari, els Premis deixaran de ser anuals i s’otorgaran cada dos anys, impedint la participació ciutadana al només poder presentar candidats als premis, entitats i no persones físiques com fins esta edició dels Premis.

Torrent es va vestir de gala el dissabte per a celebrar la VII edició dels Premis Carta de Poblament, un acte molt emotiu que te com a finalitat lliurar uns guardons que reconeixen i impulsen la labor de ciutadans i institucions a favor de la cultura, l’art, l’esport i la ciència. Estos premis reconeixen també la trajectòria de persones i institucions que amb la seua labor han contribuït a millorar la vida a Torrent. L’alcalde Jesús Ros ha destacat “el lliurament de la Carta de Poblament és la mostra de l’agraïment de tot un poble amb la tasca que realitzen les persones per ell i és, precisament amb aquests gestos d’agraïment, com es fa gran Torrent”.

Així, el guardó en la categoria Arts, Lletres i Esports, se li ha concedit a Agustín Pérez Rubio, llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de València, director del Museu d’Art Latinoamericà de Buenos Aires i curador de més de 100 exposicions en les institucions artístiques més representatives, entre altres mèrits. Francisco José Martí, cap clínic d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Clínic Universitari de València, doctor cum laude i responsable de vora 60 publicacions de recerca, ha sigut guardonat en la categoria de Ciència, Tecnologia i Medi Ambient.

D’altra banda, en la categoria de Societat i Concòrdia, els premis Carta de Poblament ha reconegut la labor de Vicente Silla, president de Casa Caritat a Torrent, una institució benèfica que treballa amb famílies en risc d’exclusió social i que du a terme la seua labor a través de dos escoles infantils de la localitat i Francesc Boltes, artesà i últim ferrer agrícola de producció autòctona. En la categoria de Trajectòria Professional, el jurat ha volgut reconéixer la labor de Vicent Torrent, musicòleg, fundador del grup Al Tall i investigador de la música tradicional valenciana.

En esta ocasió, i per primera vegada, s’ha celebrat la gala de lliurament dels premis en la sala de la Casa de la Cultura, el consistori ha volgut que la figura de Jaume I estiguera present en la gala ja que va ser este monarca l’encarregat de lliurar als cavallers hospitalers, el control de les terres de Torrent a través de la carta de poblament de la ciutat.

El regidor de Transparència, Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, juntament amb Isabel Olmos, directora del Levante EMTV, ha sigut l’encarregat de presentar els premis i, durant la seua intervenció, ha destacat la importància de dotar a l’acte de lliurament de premis d’una narrativa i un espai que servisca per a reconèixer la labor dels premiats i compartir el moment amb un major nombre de veïns de la ciutat.

Després de la intervenció del regidor del Cultura, José Orti, com a president del jurat ha destacat la importància i transcendència dels guardons como a reconeixement a tots el que fan el seu treball cumplint amb uns ideals a més de amb la seu obligació, i en acabar, Isabel Olmos ha llegit la part inicial de l’acta que concedix els VII Premis Carta de Poblament a Agustín Pérez, José Martí, Francesc Boltes, Vicent Silla i Vicent Torrent.

Després de la presentació en video, els premiats, han anat pujant un a un a l’escenari per a arreplegar els seus guardons de mans dels membres del jurat. Tots ells s’han dirigit als assistents per a agrair el guardó. Com a dada curiosa, el pare de Agustín Pérez i la seu la neboda, Carmen Pérez, han arreplegat el guardó ja que ell es troba treballant a Mèxic. Malgrat la distància ha pogut dedicar unes paraules als presents a través d’una videoconferència.

Després d’aprovar-se en Plenari, els Premis deixaran de ser anuals i s’otorgaran cada dos anys, impedint la participació ciutadana al només poder presentar candidats als premis, entitats i no persones físiques com fins esta edició dels Premis.

 

 

carta de poblamentpremiospremistorrent
Comentarios (0)
Añade comentario