Les falles de Torrent comencen la seua II Setmana Cultural

Dissabte tindrà lloc la Gala de la Cultura Infantil i diumenge la major, amb l’entrega de premis dels nominats en el concurs de Teatre, tant en obra curta com llarga

Dilluns es presentarà el cartell anunciador de falles; dimarts, els 29 projectes de les falles de Torrent i una xarrada sobre mitjans de comunicació fallers

Dimecres serà el torn de la indumentària valenciana amb una tala redona

Les falles de Torrent ultimen els preparatius per a la II Setmana Cultural de les 29 comissions de la ciutat, unes jornades al voltant del món del monument, de la informació fallera i de la indumentària. El tret d’eixida d’esta setmana Cultural ho donen les Gales de la Cultura on sabrem els actors, actrius, directors i muntatges guanyadors dels concurs de teatre de les falles de Torrent, tant en la modalitat d’obra curta, com en la modalitat d’obra llarga.

Dissabte, a les 11.30, la sala d’actes de l’Ajuntament de Torrent acull la Gala Infantil de la Cultura, in la falla Avinguda fica en escena l’obra “P.I.G.S”, guanyadora del primer premi, a la vegada que es farà entrega dels premis del concurs de declamació.

Per la seua banda, diumenge, a les 17.30 hores, dona començament la Gala de la Cultura major, amb la representació “Darrere del teló”, a càrrec de la falla àngel del Alcasser, guanyadora del primer premi en la modalitat d’obra curta. En al mateixa gala, plena de sorpreses i d’humor, s’obriran els sobres amb els actors, actrius, directors i muntatges premiats, a lo gala de los Oscars fallers. Una nit de rècords, perquè durant de dos mesos les falles de Torrent han omplit amb 34 funcions de teatre gratuït i en valencià l’agenda cultural d’octubre i novembre. El millor colofó al certamen degà de teatre en Torrent, el més veterà, de la capital de l’Horta Sud, amb 36 edicions a l’esquena.

Semana Cultural: cartells, indumentària i comunicació
La setmana continua dilluns, 24 de novembre, amb la inauguració de l’Exposició de cartells de les falles, a la sala de l’Espai Jove. A les 20.00 hores les Falleres Majors de la ciutat faran públic el veredicte del jurat i sabrem quina serà la imatge que acompanye a les falles de la capital de l’Horta Sud durant 2015. La mostra estarà oberta en horari de matins i vesprades durant tota la setmana.

Dimarts, 25 de novembre, tindrà lloc el moment més esperat de l’any: la presentació d’esbossos grans i infantils de les 29 comissions de la ciutat. Les comissions, repartides des de la secció especial fins a la tercera mostraran, a partir de les 20.00 hores, les seues cartes i avançaran els projectes que en 4 mesos vorem al carrer. La sala d’exposicions de la Caixa Rural de Torrent albergarà la mostra durant la setmana. A continuació tindrà lloc el col·loqui “Mitjans de comunicació”, amb la participació de: Boro Peiro (com a moderador), periodista d’Onda cero, i comptarà amb la participació de Marcos Soriano, de Radio Valencia; Braulio Torralba, d’Actualidad Fallera i Jose Gonzalez, de Canal 7 Televalencia.

Finalment, la setmana cultural finalitza dimecres, 26 de novembre, amb el col·loqui “indumentària valenciana”. Amb la participació de: Sergio Esteve, Raul Catala i Maria Cantos, al Saló d’actes de la Casa de Cultura, a les 20.30 h. D’esta manera teatre, monuments, indumentària i comunicació vertebren unes jornades dedicades a la reflexió i al futur de la festa.

comunicaciofallas de torrentfalles de torrentgala de la culturaindumentariajunta local fallerasemana culturalsetmana culturalteatretorrenttorrent valencia
Comentarios (0)
Añade comentario