Esta es la programación completa del 1 al 9 de Octubre en Torrent por el Día de la Comunitat Valenciana

Torrent está lista para vivir una semana repleta de celebraciones con motivo del 9 de octubre, el Día de la Comunidad Valenciana. La ciudad se prepara con un variado programa de actividades que promete diversión y cultura para todas las edades. Desde los más pequeños hasta los mayores, todos podrán disfrutar de juegos, cuentacuentos, teatro y animaciones callejeras que llenarán de vida cada rincón de la ciudad.

Las calles de Torrent también acogerán exposiciones de pintura, presentaciones de libros, charlas, y clases sobre música tradicional valenciana, así como exhibiciones de bailes regionales que permitirán a los vecinos reconectar con sus raíces culturales. La programación culminará el propio Día Grande, el 9 de octubre, con una intensa agenda de eventos: la procesión cívica, que comenzará a las 7 de la tarde, rendirá homenaje a la historia y tradición de la comunidad. Tras ella, un concierto homenaje al legendario cantante valenciano Nino Bravo ofrecerá una velada llena de emoción y recuerdos. Para cerrar el día, el cielo de Torrent se iluminará con un impresionante Castillo de Fuegos Artificiales.

El Ayuntamiento ha puesto todo su esfuerzo en ofrecer a los vecinos de Torrent una semana inolvidable, llena de actividades para todos los gustos, con el objetivo de honrar la cultura valenciana y fortalecer el sentimiento y la identidad valenciana. 

DIMARTS 1 D’OCTUBRE

18:00 h. Inauguració Exposició Moros i Cristians. De l’1 al 16 d’octubre. Ubicació: Sala Exposicions Mercat Sant Gregori.

18.30 h. Dia del Major Concert de la Banda de Majors de l´Horta Sud. Ubicació: Saló d’actes de la Unió Musical de Torrent Avinguda al Vedat, 21.

19.00 h. Inauguració Exposició “Identitat, passió i art”. De l’1 al 14 d’octubre. Ubicació: Sala polivalent Antic Mercat.

DIMECRES 2 D’OCTUBRE

19.00 h. Shhcúchame “Especial Identitat Valenciana”. Ubicació: Saló d’actes Casa de Cultura.

19.00 h. Presentació del Llibre “Torrent i la seua indumentària”, nº2 de la col·lecció Gran Torrent. Ubicació: Sala polivalent Antic Mercat.

DIVENDRES 4 D’OCTUBRE

19.00 h. Contacontes: Tirantet el Valent. Ubicació: Plaça Pintor Miró.

19.00 h. Col·loqui amb Calo Carratalà: Paisatgisme.Ubicació: Saló d’actes Casa de Cultura.

DISSABTE 5 D’OCTUBRE

11.00 h. Jocs Tradicionals Artesanals de Destresa i Lògica. Ubicació: Plaça Pedro Iturralde.

11.00 h. Jocs Tradicionals. Ubicació: Av. Olímpica.

12.00 h. Teatre infantil “El conte de Jaume I”.Ubicació: Plaça Fra Antonio Panes.

12.00 h. Teatre infantil “Somnis Valencians”.Ubicació: Plaça Unió Musical.

19.00 h. Homenatge a la Senyera, Falla Sants Patrons. Ubicació: Parc de Trenor.

DIUMENGE 6 D’OCTUBRE

11.00 h. Jocs Tradicionals Artesanals de Destresa i Lògica. Ubicació: Plaça Fra Antonio Panes.

11.00 h. Jocs Tradicionals. Ubicació: Plaça Unió Musical.

12.00 h. Taller infantil “Aprenent de mosaiquer”.Ubicació: Av. Olímpica.

19.00 h. Rondalles per a la xicalla. Ball de Torrent. Ubicació: Plaça Major.

DILLUNS 7 D’OCTUBRE

19.00 h. Presentació del llibre “Jaime I, el Conquistador”, de JUAN RAMÓN BARAT.  Ubicació: Saló d’actes Casa de Cultura.

DIMARTS 8 D’OCTUBRE

20.30 h. Xàquera de Torrent a Sant Lluís Bertran, amb el Grup de Ball l’Ú i Dos del Llar Antonià. Ubicació: Parroquia de Sant Lluis Bertran.

DIMECRES 9 D’OCTUBRE

19.00 h. Processó Cívica. Ubicació: Des de l’Ajuntament fins a Plaça Major.

20.00 h. Homenatge a Jaume I i a la Real Senyera. Concert extraordinari Banda UMT i el tenor Pascual Andreu, homenatge a Nino Bravo.

Espectacle de focs artificials. Ubicació: Plaça Major.

Comentarios (0)
Añade comentario