Els xiquets i xiquetes de Torrent recuperen els jocs populars valencians

El sambori, el sogatira, el 7 i mig o l’1, 2, 3 pica paret, són alguns dels jocs en els quals han participat més de 500 xiquets

L’Oficina de Promoció i Ús del Valencià organitza aquesta jornada lúdica que fomenta l’ús del valencià

Els xiquets i xiquetes de Torrent han gaudit d’un matí de jocs populars valencians organitzada per L’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent. Una jornada de convivència i diversió en la qual més de 500 alumnes dels diferents centres educatius del municipi han recuperat jocs del passat i han practicat l’ús del valencià entre ells.

Arran de l’edició que des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià va fer del llibre ‘Jocs al carrer’, es va organitzar la primera edició que va comptar amb un gran èxit de convocatòria. Enguany és la 6ª edició, i de nou els més xicotets de Torrent recuperen jocs del passat i fomenten l’ús del valencià fóra de l’aula com a eina de comunicació.

La regidora d’Educació del consistori torrentí, Mª Carmen Benavent, s’ha acostat fins als voltants de Parc Central per a gaudir amb els més xicotets dels divertits jocs de tota la vida com el sambori, la trompa o el sogatira.

L’ús del valencià és una de les característiques d’aquests jocs que es duien a terme en el carrer i que gràcies a aquest tipus d’iniciatives, s’intenten recuperar, ja que formen part de la cultura i del patrimoni valencià.

​Els centres educatius del municipi que han participat són Lope de Vega, Federico Maicas, El Vaig moldre, Sant Joan Baptista, Nº 10, Verge del Rosario, Sant Pascual, Juan XXIII i Antonio Machado. En finalitzar, tots els col·legis han rebut un diploma com a mostra de la seua participació en aquesta jornada lúdica.

infantilesjocsjuegospopularsslidertorrentxiquetesxiquets
Comentarios (0)
Añade comentario